https://diabetesfrees.com/galvus-review-features-composition-and-side-effects/

plaquenil cardiomyopathy cardiac mri Barpāli

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Ètica Contes per viure Confia en Alà, però lliga primer el teu camell (àrab)

Confia en Alà, però lliga primer el teu camell (àrab)

camellsAquest conte sufí ens recorda la història d’un mestre espiritual que viatjava pel desert amb un dels seus deixebles. Ja era de nit quan van arribar a una posada de caravanes. Era un petit oasis en mig de la sorra, un lloc on els viatgers podien trobar alberg i els ramats beure aigua i refer-se de les inclemències del desert.

Mentre el mestre condicionava l’espai de dormir, el deixeble s’havia d’encarregar lligar el camell a l’espai condicionat per als animals. Com que havia cua, s’havia d’esperar i l’esgotament era més poderós que la seva obligació, va decidir deixar l’animal lliure… On podia anar? Així que va entrar a la tenda preparada per als viatgers i s’agenollà per a la seva pregària nocturna… Això sí, sense oblidar-se de demanar Alà que tingués cura del camell.

La nit va passar volant. Gairebé sense adonar-se’n, els primers raigs de l’alba acaronaven ja els seus ulls i la veu del mestre li recordava que era de dia i havien de continuar el viatge.

El deixeble es va adonar aviat que el camell no hi era. Algú l’havia robat? Potser havia fugit? Qualsevol cosa podia haver passat. Així que, quan el mestre va preguntar-li on era el camell, el deixeble inconscient va respondre amb un punt d’insolència:

- No ho sé! Demana-li a Alà, perquè el vaig deixar encarregat del camell. Durant les meves oracions li vaig repetir, fins a tres cops, que tingués cura de l’animal. Així que no tinc ni idea. No és una responsabilitat meva. No ens recordes sempre que hem de tenir confiança en Alà? Jo ho he fet. Així que ara no t’empipis amb mi…

El mestre va respondre:

- Confia en Alà però primer lliga el teu camell. Alà no te altres mans que les teves. Has de confiar en Alà, no només en les teves mans. Però és responsabilitat teva lligar el camell.

El deixeble va plantejar llavors una pregunta bastant coherent:

- Per què cal confiar en Alà si ja he lligat el camell?

- Perquè encara que el camell estigui lligat i tu hagis fet el que calia que fessis, mai pots controlar totes les possibilitats. Tu has de fer sempre tot el que puguis, però encara així, mai tindràs la garantia que les coses esdevindran com esperes. Per tant, tu has de fer tot el que depengui de tu i després acceptar el que pugui passar. Alà sap molt bé què és el que ens convé. Potser sigui millor per a nosaltres viatjar sense camell i endarrerir el nostre viatge… És molt fàcil confiar en Alà i ser un gandul, és molt fàcil no confiar en Alà i fer les coses. Però és difícil confiar en Alà i donar compliment a les nostres responsabilitats sense excuses.

dialegQüestions per pensar: Qui pot ocupar el nostre lloc

  1. Creus que el noi és un irresponsable? Per què?
  2. Si passem les nostres responsabilitats a un altre, deixen de ser responsables?
  3. Si algú decideix no decidir res, és responsable d’allò que li passi?

Inici Ètica Contes per viure Confia en Alà, però lliga primer el teu camell (àrab)

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.