jardiance sglt2 inhibitor

real money online casino iphone Dongargarh

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Ètica Contes per viure El jutge d’àmplia visió (xinès)

El jutge d’àmplia visió (xinès)

UnescoMiro

La inesperada mort del jutge d’una localitat va deixar als seus habitants sense ningú que impartís justícia. Com que tothom temia que es poguessin multiplicar els actes vandàlics, els més vells i rics del poble es van reunir per trobar una solució. Després de discutir molt, van decidir demanar a un respectable monjo que s’encarregués dels casos que es presentessin mentre arribava un nou jutge. Aquell home era conegut per la seva imparcialitat ja que tenia fama d’haver aconseguit l’alliberament de tots els desitjos.

Aviat es va haver de celebrar la primera vista. L’acusador va exposar les seves raons i el jutge-monjo, després d’escoltar-lo pacientment va concloure que aquell home tenia raó en els seus arguments. El seu secretari va intervenir llavors per recordar al monjo que no podia prendre partit sense escoltar primer l’altra part.

Va prendre la paraula llavors l’acusat. Aquell home estava convençut de la injustícia que es podia cometre amb ell. Així que amb molta persuasió va utilitzar tots els recursos que tenia al seu abast per tal de deixar clar el seu punt de vista. Finalment, en acabar la seva exposició, el jutge va concloure que aquell home també tenia raó.

L’impacient secretari no donava crèdit als seus ulls… S’havien defensat dues posicions contradictòries i aquell monjo havia donat la raó a totes dues parts. Allò era un contrasentit i així li va manifestar al monjo. Aquest va escoltar les paraules del secretari i amb un somriure ple de profunditat li va respondre:

- Tu també tens raó…

dialegQüestions per pensar: Qui pot ser just


  1. Per què penses que el jutge dóna a tothom la raó?
  2. Poden dues persones tenir raó tot defensant posicions contràries?
  3. És possible que una mateixa cosa sigui bona o dolenta en funció de les circumstàncies?
Inici Ètica Contes per viure El jutge d’àmplia visió (xinès)

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.