Carbonia prandin generic

http://grandviewpros.com/49572-cs71239-unibet-casino-welcome-bonus.html

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Filosofia Què podem arribar a saber Noves formes de conèixer

Nous temps, noves formes de conèixer.

Pieter Brueghel el Vell o Bruegel (1525 – 1569) fou un pintor i gravador flamenc conegut pels seus paisatges i escenes camperoles… Però a nosaltres ens interessa avui especialment perquè ens aproparem a dues de les seves obres per tal d’apropar-nos d’una forma diferent a la reflexió sobre què significa conèixer.

La temperança (1560) és un gravat que recull els grans avenços que posen de manifest l’arrivada dels nous temps i una forma nova d’entendre el coneixement i la relació de l’ésser humà amb la natura i els altres éssers humans. Podríem dir que aquest gravat representa el “somni renaixentista d’Occident” i l’esforç per reduir la realitat a un nou ordre quantificable… Una visió que nosaltres hem heretat i que, d’alguna manera, ens conidiciona encara avui dia.

Si us fixeu, l’obra recull un conjunt d’occidentals progressistes que exerceixen els seus respectius oficis al voltant de la figura de la Temperança… Anem un per un…

La mesura de la realitat

Us presento a continuació el resum que Jose´Cuesta fa en el seu blog de'un llibre d'Alfred W. Crosby titolat La mesura de la realitat.

La torre de Babel

Un del temes favorits i dels més famosos és la Torre de Babel, del qual va pintar tres quadres, encara que només es conserven dos: La construcció de la torre de Babel (1563, Kunsthistorisches Museum de Viena) i La Petita construcció de la torre de Babel (Rotterdam). Coneixeu l'interès del pintor però sabeu la història de la torre de Babel? Podeu explicar què té a veure amb el coneixement?

 

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.