https://diabetesfrees.com/duetact-uses-the-right-dosage-and-side-effects/

schlitz geyms Tremembé

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Tomàs d'Aquino: "el bou mut"Anant de camí al concili de Lió, Tomàs d'Aquino (1225 - 1274) va tenir la desgràcia d'ensopegar i caure ferit, el van conduir al monestir benedictí de Fossonova. Allí prop vivia la seva germana Teodora.
Un dia que va anar a visitar-lo. Conscient de la fama de santedat que envoltava a Tomàs, li va comentar:
- Tomás, Com es converteix un en sant?
- Volent. Li va respondre el sant.
- Volent? Això és tot? Va respondre la seva germana amb sorpresa.
- Tot -va subratllar Tomàs- el que un pot fer. Déu posa la resta. Però recorda'ho bé: l'amor és cosa de voluntat. S'estima volent voler.

 


 

En certa ocasió, va donar una sèrie de consell a Fra Joan per estudiar i adquirir el tresor de la ciència. Alguns dels seus consells van ser:

  • Entra a l'oceà pels petits rierols, no d'una vegada, perquè convé anar d'allò més fàcil a allò difícil.

  • T'aconsello que siguis de poc parlar i que vagis poc al locutori.

  • Sobretot, fuig de córrer d'un costat cap a un altre.

  • Tracta de comprendre el que llegixes i escoltes.

  • No deixis dubtes sense resoldre.

Consells d'un teòleg que va arribar a sant, un home corpulent, alt, ros i de poques paraules, per això l'anomenaven afectuosament "el bou mut".

 


Conten que els condeixebles de Tomàs van voler gastar-li una broma dient-li: "Mira està passant un bou volant". Tomàs es va acostar a la finestra per mirar el cel. Fet que va provocar el riure dels companys i una lacònica resposta del sant: "abans creuria veure a un bou volant que a un religiós mentint".

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.