https://diabetesfrees.com/metaglip-review-useful-medical-facts-for-patients/

us players mobile videopoker atremble

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

L'ateisme de HumehumeDavid Hume, originalment David Home, va néixer l’any 1711 a Edimburg. L’any 1734 va canviar el seu nom perquè l’anglès te dificultat per pronunciar “Home” segons la forma escocesa.

Hume arriba a la Universitat d'Edimburg amb la inusual edat de 12 anys, tot i que amb 14 ja era normal. Va estudiar en un principi la carrera de dret, però ell mateix assenyala que tenia “una aversió insalvable a tot, amb excepció de les recerques de la filosofia” i la lectura dels clàssics, així, mentre la seva família pensava que estava estudiant juristes com Voet i Vinnius, eren Ciceró i Virgili els autors que llegia amb passió. Sembla que valora poc la tasca dels professors del seu temps perquè considera que no hi ha res que pugui ser après d'un professor, que no es pugui trobar en els llibres. Finalment farà una descoberta filosòfica que obrirà la seva ment a un nou panorama filosòfic i al qual dedicarà els deu anys següents. Proper a una crisi nerviosa per la intensitat de la dedicació a l’estudi va decidir llavors seguir una vida més activa per continuar millor el seu aprenentatge.

El Tractat de la naturalesa huna va ser publicat anònimament entre els anys 1739 i 1740. La decepció va trencar les expectatives de la publicació. El mateix Hume així ho va manifestar a la seva autobiografia: “Nascut mort des de la impremta, sense ni tan sols assolir la distinció necessària per aixecar un murmuri entre els fanàtics”.

Lluny de cedir al desànim, escriurà l'Abstract, Un resum d'un llibre publicat recentment; titulat, Tractat de la naturalesa humana. On l'argument central del llibre s'il·lustra i explica. Sense revelar la seva autoria, va intentar fer el seu treball més intel·ligible escurçant-lo, però fins i tot aquesta tasca publicitària va errar en el seu propòsit de despertar l'interès en el Tractat.

Per què la publicació anònima del Tractat? La posició de Hume sobre la religió i l’existència de Déu és controvertida. I és que va viure uns temps difícils pel que fa a la defensa de posicions crítiques contra la religió establerta. Un exemple dramàtic el va protagonitzar uns 15 anys abans del naixement de Hume, Thomas Aikenhead, un jove estudiant universitari de 18 anys, que va ser condemnat a morir en la forca per blasfèmia en afirmar que el cristianisme no tenia sentit. Hume va ser sempre un sospitós d’ateisme fins al punt que l’Església d’Escòcia el va acusar d’infidelitat. Així que va optar per deixar que la seva posició en matèria religiosa es mostrés de forma indirecta a través dels personatges de les seves obres. No va manifestar la seva autoria del Tractat fins l’any 1776, l’any de la seva mort. I els seus assaigs Sobre el suïcidi, Sobre la immortalitat de l’ànima i els seus Diàlegs sobre la religió no es van publicar fins després de la seva mort i, tot i així, Hume no apareixia ni com autor o com editor.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.