glucovance 250 Mawlaik

plaquenil 200mg cost

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Ètica Contes per viure La pau del pescador (indi)

La pau del pescador (indi)

barca

Fa temps, un home molt ric passejava pel port on s’amarraven els seus vaixells de pesca. Era un home ambiciós, que sabia aprofitar qualsevol oportunitat per incrementar els seus abundants ingressos. Caminava absort en els seus pensaments, calculant els beneficis que li reportaria una operació que acabava de tancar, quan quelcom va cridar la seva atenció. Es tractava d’un pescador que, tranquil·lament, contemplava el mar estirat al costat de la seva barca.

El nostre industrial no va poder resistir la temptació de preguntar a aquell home com és que no havia sortit a pescar:

–Acabo de tornar. Ja he pescat prou per avui -va ser la seva sorprenent resposta-. He venut la meva captura i ara estic gaudint d’una bona pipa acompanyat de la brisa refrescant i de l’espectacle del mar.

–Sí, ja veig que estàs prenent el sol -va insinuar amb ironia l’armador-. Però per què no has pescat més del que necessites?

La resposta del pescador va ser, novament, desconcertant:

–I què en faria?

L’industrial va intentar convèncer-lo i, amb un to educador, li va explicar que si dediqués més hores al treball guanyaria més diners i que, d’aquesta manera, podria posar un motor nou a la barca, un motor de major potència que el permetria poder arribar més lluny i incrementar les seves captures en aigües més profundes. D’aquesta manera podria invertir en unes xarxes noves, més resistents que augmentarien tant els seus beneficis que aviat podria comprar dues barques… I qui sap si amb el temps podria, com ell, gaudir d’un autèntica flota que faria d’ell un home ric i poderós.

Sentint-se triomfant, l’armador va buscar en la mirada del pescador un senyal d’acceptació. Però la seva resposta el va decepcionar novament:

–I què faria, aleshores?

Una mica cansat, l’home emprenedor va concloure que, d’aquesta manera, podria seure satisfet i fruir de la vida.

–I què et penses que faig, en aquest precís moment? –va respondre somrient el tranquil pescador.

dialegQüestions per pensar: Què cal per viure bé?


  1. Creus que val la pena treballar molt per aconseguir allò que vols?
  2. Quina diferència hi ha la vida que li proposa l’empresari i la que porta el pescador?
  3. És possible que algú sigui feliç amb poques coses?
Inici Ètica Contes per viure La pau del pescador (indi)

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.