Kuantan maxolon for dizziness

casino san gabriel valley Suai

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Història de la filosofia

Història de la Filosofia

PlatoAristotil

Vivim en relació, establim relacions amb el nostre entorn, amb els altres, amb nosaltres mateixos... Relacions afectives, intel·lectuals,... que conformen diferents maneres de ser en el món. Una d'aquestes maneres és la filosòfica. S'acostuma a considerar que la filosofia occidental comença en el segle VI aC a Grècia amb el pas del pensament mític cap el pensament lògic.

Ja en el segle V aC Sòcrates va dir "només sé que no sé res". Això significa que la filosofia equival a una confessió d'ignorància? No es tracta d'una exhibició d'ignorància, sinó, més aviat, d'una voluntat de recerca, d'una constatació que l'àmbit de les preguntes que l'ésser humà es pot plantejar és més gran que el de les respostes que es pugui donar.

El mot “saviesa” té una llarga història i és un terme venerable. Significa el coneixement superior i més excel·lent, i per això els primers investigadors grecs preferiren anomenar-se “filò-sofs” (amants de la saviesa). La filosofia és, per tant, el que la seva etimologia indica: saviesa cercada i mai plenament abastada. Restarem fidels, doncs, a aquesta voluntat socràtica: filosofia, art de preguntar, voluntat de recerca, amor al saber. El que aquí importa no és el resultat (el resultat n’és la saviesa), sinó l’esforç (la voluntat de saber), no pretenem filosofar per construir un sistema sinó per tenir el coratge, com deia Kant en el segle XVIII, de fer servir el nostre propi enteniment.

Aquest apartat és una invitació a reflexionar amb les grans filòsofs, a plantejar preguntes i a pensar en les seves possibles implicacions...

Inici Història de la filosofia

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.