precose 100 mg

http://carolineezelle.com/86063-cs42740-online-casino-slots-yccc.html

Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel
Inici Pretextos per filosofar Creació poètica

Creació poètica

FernandoAguiar PoemaVisualDes de sempre, l'acte creador del poeta ha estat objecte de constant reflexió per part de filòsofs, psicòlegs, crítics... Plató i Aristòtil parlaven de la poesia com a imitació (mimesi). Els romàntics entenien l'acte creador com una aventura prometeica, carregada de rebel·lia i de desesperació. Per a ells, el poeta no imita i la poesia no és sinó expressió de la seva subjectivitat; el poeta és un traductor d'emocions. 

El poeta Carlos Drummond de Andrade (1902-1987) assenyala que no n'hi ha prou amb la confessió immediata dels sentits. La poesia pertany al regne de les paraules, "allí són els poemes que esperen ser escrits" i allí tindrà que buscar-los el poeta, coneixedor que la seva obra és un acte intencional, no una confessió. Apareix així la ficció poètica. Fernando Pessoa en la mateixa línia indica que "el poeta és un fingidor", i remarca el caràcter imaginari de la creació poètica:

O poeta é um fingidor,
Finge tao completamente
Que chega a fingir que é dor
A dor que deveras sente.

El poeta és un fingidor,
Fingeix tan completament
que arriba a fingir que és dolor
El dolor que de veritat el sent.

És a partir de la poesia entesa com a ficció literària, però sense oblidar les seves vessants imitadores i expressives que us proposo les activitats següents:

Cal·ligrames

Cal·ligrames

Un caŀligrama és un tipus de poema visual. El terme prové del francès calligramme; el va fer servir per primer cop Apollinaire, entre 1914 i 1918, i el va definir com a escriptura-dibuix. Es tracta d'un text, de vegades tan sols una frase o paraula, generalment poètic, en què s'utilitza...

Acròstics

Acròstics

Un acròstic (del grec ákros: extrem, i stikhos: línia o vers) és una composició poètica amb determinades paraules o frases inserides i que es poden llegir en vertical o en diagonal reunint les lletres que ocupen uns llocs determinats. Pot haver-hi dues intencions darrere d'un acròstic: lúdica (fer un joc de...

Poemes per paraules

Escriure un poema en cinc minuts repetint síl·labes o paraules, invertint l'ordre i experimentant combinacions rítmiques suggerents. Un exemple a partir de les paraules següents: pim, pam, pum, sac, pànic Paaaanic...Coooonipa...Pam, napam, pimPaaaammm, napam, pum.Sac, soc, pamSoca, cosa, pimPam, pum, nicopà.

Materials elaborats per Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.